Groepspraktijk

In onze praktijk werken we met 3 artsen samen, dit wil zeggen dat we een gemeenschappelijk medisch dossier gebruiken en op vaste momenten overleg hebben. Dat zorgt ervoor dat elk van ons je de gepaste zorg, behandeling en informatie kan geven. Je kan kiezen bij welke arts je komt. Is je vertrouwde arts niet aanwezig, kan een van de collega’s je zeker helpen.

Werking

Je huisarts houdt per patiënt een Globaal Medisch Dossier bij. In dit dossier worden alle belangrijke medische gegevens bijgehouden. Als patiënt betaal je 30% minder remgeld voor consultatie bij je vaste huisarts. Als groepspraktijk beheren we deze dossiers samen en geldt dit tarief dus bij elke arts.
Bij het veranderen van huisarts kan je vragen dat dit dossier naar je nieuwe huisarts wordt doorstuurt.
Laat bij de specialist weten wie u vaste huisarts is. De verslagen worden naar deze arts opgestuurd en in het dossier geïntegreerd.

Wie graag naar één vaste arts gaat kan dit doen, bij dringende zaken of in verlof zal een collega inspringen.
We werken altijd op afspraak. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 8 uur tot 19 uur en op vrijdag van 8 uur tot 18 uur.

Voor dringende medische hulp kunnen de artsen je tussendoor zien. Je kan hiervoor bellen naar het secretariaat. Bij levensbedreigende situaties bel je de 112.

Wat dient u mee te brengen?

• identiteitskaart
• lijst met chronische medicatie zodat voldoende kan voorgeschreven worden tot je volgend bezoek, speciale documenten
(attest ‘Vertrouwelijk’, aangiftepapieren bij een arbeidsongeval,…)

Urgenties

In noodsituaties kunnen we, zowel op raadpleging als op huisbezoek, voor een snelle interventie zorgen. De arts die op dat ogenblik beschikbaar is, neemt die zorg op zich. Neem telefonisch contact op en vraag naar doorschakeling met de arts voor overleg.

Afspraken & Huisbezoeken

We vragen om zoveel mogelijk naar de praktijk zelf te komen. In de praktijk hebben we meer middelen om goede zorgen te voorzien en kunnen we efficiënter werken.

Huisbezoeken worden enkel gedaan voor mensen die zich niet kunnen verplaatsten. Een huisbezoek kan enkel telefonisch worden aangevraagd.

Wachtdienst

Voor medische hulp kan je buiten de uren bellen naar 1733.

Tijdens de week is er een beurtrol in het gebied Kuurne-Heule-Bissegem. Tijdens het weekend wordt de wachtdienst georganiseerd via de huisartsenwachtpost Kortrijk.

Meer info over de huisartsenwachtpost vind je hier: https://www.azgroeninge.be/nl/patient/diensten/huisartsenwachtpost

Voorschriften en attesten

We vragen om ook voor voorschriften en attesten op afspraak te komen. Neem je dagelijks medicatie? Vraag dan zeker voldoende voorschriften tot je volgende afspraak.

De voorschriften worden digitaal doorgestuurd naar de apotheker. Je kan met je identiteitskaart de voorschriften afhalen in de apotheek.

Betaling

Alle artsen werken geconventioneerd. De tarieven voor consultaties en huisbezoeken kan u raadplegen via de website van het RIZIV of via uw mutualiteit. In de praktijk kan u cash betalen of via Payconiq.  De terugbetaling via getuigschriften gebeurt automatisch.

Helena

Helena is een beveiligd platform waar je huisarts documenten, voorschriften, attesten en resultaten naar je kan doorsturen. Je kan er ook zien welke voorschriften je nog kan afhalen. Vraag aan je huisarts om dit te activeren.

https://helena.care/